Cum să îi alegi haine de mărime potrivită copilului tău

Copiii cresc repede, mai ales în primii doi ani de viață. Hainele care le veneau bine acum două săptămâni, astăzi sau peste o lună le sunt deja fixe sau mici.
Asta face ca alegerea hainelor pentru ei să fie o provocare pentru părinți sau rude/prieteni ce vor să ofere un cadou “vestimentar”. Poate unora li se pare ușor, dar sunt mai multe lucruri de care trebuie să țineți cont când cumpărați haine pentru Ghiuți.

Să înțelegem mărimile hainelor pentru copii
În cazul bebeilor și copiilor mici, hainele vin în mărimi ce încep cu newborn, urmată de 0-3 luni, 3-6 luni, 6-9 luni, 9-12 luni, 12-18 luni, 18-24 luni. Unii producători, mai ales cei din Marea Britanie, în loc de 6-9,9-12 luni au o singură mărime: 6-12. Sau, în loc de 12-18,18-24 au 1-2 ani.
Apoi, de la 2 ani, mărimile sunt, de regulă, din an în an: 2-3 ani, 3-4 ani, 4-5 ani etc..
Există anumite articole vestimentare, cum ar fi dresurile sau căciulile/pălăriile, care vin cu altfel de mărimi. De exemplu: 1-3 ani sau 2-4 ani.
Ca o regulă, orice producător sau magazin ce comercializează articole vestimentare ar trebui să vă pună la dispoziție un ghid/tabel de mărimi, unde să se detalieze fiecare mărime în centimetri.
Detalierea se face în primul rând raportându-ne la lungimea corpului. De exemplu, mărimea 0-3 luni este potrivită pentru un bebe cu lungimea totală a corpului între 56 și 62 cm.
Se poate să primiți informații și mai specifice, cum ar fi numărul de kg, diametrul capului, pieptului, taliei, lungimea cracului de la pantalon sau grosimea pulpei. Cu cât mai multe, cu atât mai serios producătorul. Dar nu vă pierdeți în ele.

Determinarea mărimii potrivite

În mare parte, părinții se vor baza pe cum îi vin copilului hainele în acest moment pentru a determina ce mărime să aleagă în continuare. Este important de reținut că articole vestimentare diferite (bluze, pantaloni sau jachete) poate fi necesar să fie mărimi diferite pentru a îi veni bine copilului, mai ales dacă are proporții aparte comparativ cu ceilalți copii de vârsta lui/ei.
De exemplu, un copil cu picioarele mai lungi poate avea nevoie de pantaloni mărimea 3-4 ani și de tricouri 2-3 ani. Sau un bebe de 64 cm lungime căruia i s-ar potrivi, ca și lungime, o salopetă de 3-6 luni, are nevoie totuși de mărimea 6-9 luni pentru că este mai grăsuț și îi vine prea strâns cea de 3-6 luni.

Există, de asemenea, diferențe între băieți și fetițe din punct de vedere al dezvoltării și acest lucru trebuie luat în calcul când alegem hăinuțele. Băieții sunt puțin mai înalți și au mâinile și picioarele mai lungi comparativ cu fetele de aceeași vârstă, ceea ce poate face mai dificilă găsirea mărimii potrivite.

Diferențe semnificative există și de la un brand la altul sau chiar la aceeași categorie de produse de la același brand, în funcție de croială. Partea bună este că legea ne permite returnarea produselor fără explicații. Și este și o chestie de experiență – cu timpul, mai ales mamele ajung să știe ce mărime de la fiecare brand agreat îi vine celei/celui mic.

Pantalonii și blugii
Când alegeți articole ca pantaloni sau blugi, sunt câteva aspect de urmărit:

  • Verificați lungimea pentru a vă asigura că se potrivesc dar și că permit maximum de flexibilitate, deoarece copiii sunt foarte activi;
  • Pantalonii ar trebui să ajungă până la gleznă, dar să nu fie nici prea lungi încât Ghiuțul să calce pe ei și să se împiedice. Cei mai potriviți pantaloni, mai ales pentru cei mici, sunt cei cu elastice pe gleznă.
  • De asemenea, trebuie avută în vedere croiala în cazul copiilor ce poartă scutece textile sau convenționale. Deci, nu alegeți pantaloni strâmți.
  • În ceea ce privește talia, este preferabil să fie elastică sau ajustabilă.

Combinezoanele (overall) și jachetele
În cazul acestor articole, este și mai importantă lungimea. Dacă sunt prea scurte sau fixe, pot scădea mobilitatea copilului și îl pot împiedica să se miște în voie, incomodându-l. De asemenea, îl pot deranja între picioare și, purtate cu alte haine pe dedesubt, strâng. Așadar, cel mai bine ar fi să alegeți o mărime care îi este puțin mai mare. Cel mai adesea, deși sunt mai mari nu incomodează copilul și îi permit să crească și să se miște în voie.

Tricourile și bluzeletricou bumbac organic baietei
De obicei, tricourile și bluzele nu pun mari probleme. Majoritatea materialelor (jerseu, bumbac) din care se fac tricouri se întind puțin. Astfel, îi vor veni mai mult timp. Deci, cel mai bine este să alegeți mărimea cea mai apropiată de vârsta copilului. Desigur, dacă știți că este mai mare/mic decât media, aveți în vedere acest lucru în primul rând.
În cazul cămășilor sau altor bluze/tricouri realizate din materiale bățoase, care nu se întind deloc, ar fi indicat să măsurați circumferința pieptului copilului și lățimea între umeri pentru a vă asigura că i se potrivește și că nu îl incomodează. Și ați putea avea în vedere să îi luați o mărime mai mare.

Rochiile
Rochițele sunt probabil una dintre cele mai simple alegeri deoarece oferă mult mai multă flexibilitate când vine vorba despre mărimi. Cel mai important aspect de avut în vedere sunt lungimea rochiei și felul în care îi vine Ghiuței la umeri. Chiar dacă este vorba despre o rochiță de ocazie, aveți grijă să nu îi vină fetiței mai jos de genunchi pentru a îi oferi maximum de mobilitate. Dacă rochia are jupoane sau tul va fi mai strânsă pe corp, deci o mărime mai mare ar fi o alegere inspirată.

Alte articole vestimentare
Alte articole vestimentare pot fi puțin diferite dacă ne raportăm la mărime.
Pijamalele. În general, pijamalele sunt puțin mai mici decât alte categorii haine. Deși sunt realizate de obicei din materiale flexibile, tot este important ca cei mici să se simtă confortabil. Nu uitați că pijamalele trebuie să fie cât mai aproape de corp.
Costumele de baie. Sunt de multe ori mai mici și părinții au tendința de a cumpăra o mărime mai mare. Totuși, ideea este ca ele să vină strâns pe corp și, în cazul celor mici de tot, să acopere scutecul și să țină apa afară. Deci, recomandarea generală este ca ele să vină fix.

Cum să cumperi la Bebe Ghi
Cel mai important lucru de determinat înainte de a cumpăra de la noi este să alegeți mărimea corectă. Cunoscând lungimea puiului, avem un bun punct de plecare. Totuși, ar fi înțelept să cunoașteți și restul de detalii specificate în ghidul de mărimi al fiecăruia dintre furnizorii noștri pentru a face cea mai potrivită alegere. Ce vă mai putem spune este că Frugi are mărimi ceva mai mari (mai ales până la 2 ani) decât media. De asemenea, ne puteți suna/scrie oricând și putem încerca să ajutăm cu o opinie.

Tot secret! Foarte curând, vom începe să oferim în dar celor ce cumpără de la Bebe Ghi, indiferent de sumă, un centimetru gradat și marcat cu vârsta corespunzătoare în dreptul fiecărui număr de centimetrii reprezentativi pentru mărimile noastre. De exemplu, în drepul a 56 cm vom avea 0 luni. În dreptul a 62 cm vom avea 3 luni. Dacă îl măsori pe bebe și se încadrează în acest interval (56-62) înseamnă că ar corespunde mărimii 0-3 luni de la Bebe Ghi. Sperăm că vă va fi de ajutor! Spor la cumpărături!

Surse:

http://www.ebay.com/gds/Toddler-Clothing-Size-Chart-/10000000178258806/g.html
http://www.ebay.com/gds/Guide-to-Understanding-Toddlers-Clothing-Sizes-/10000000004618178/g.html
http://www.ebay.com/gds/How-to-Choose-the-Correct-Size-Clothing-for-Your-Toddler-/10000000178258702/g.html

Anda

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul Bebe Ghi