Bebe Ghi a împlinit un anișor. La cât mai mulți, dragule!

Da. Da, chiar a trecut un an. Nu știu când. A fost repede. A fost intens. A fost exciting și a fost greu. Așa pot să sintetizez în câteva cuvinte.

Dar, pe larg acum 🙂

Poate ați citit tabul Despre noi de pe website și ați văzut cum ne-a venit ideea și cum a luat naștere Bebe Ghi.
Am făcut noi niște calcule, am crezut în idee și în produse, am analizat puțin piața și profilul potențialului client și am zis că trebuie să o facem. Că o să meargă. Și gata 🙂 Odată decis am intrat pe acest drum și am mers tot înainte.

Am căutat furnizori, am testat o mulțime de produse, am avut tot felul de discuții și negocieri. Am fost la târguri, i-am întâlnit, am mai discutat puțin. Ne-au acceptat și acum le comercializăm cu mândrie produsele excelent calitativ, etice și sustenabile.

Ne-am apucat de site: design, funcționalități, ajustări, erori, securizare, hosting. Am avut un drag prieten alături, fără de care siteul nu ar fi fost ceea ce este acum. Îți mulțumim, om frumos. Și un naș minunat care ne-a ajutat cu hostingul și cu sfaturi. Aceeași recunoștință.

Am învățat partea de administrare – adică WooCommerce – cel unde am scris și acest articol și pe restul. Unde introduc produse, descrieri, gestionez comenzi, pun poze, adaug widgeturi, definesc coduri de reducere, ma ocup de stocuri și multe altele. Ah! Să nu uit de Mailchimp – prietenul pentru newslettere 🙂 Ălea haioase cu logo la început pe care vi le trimit din cînd în când. Sau de PicMonkey (mulțumesc, Ama, pentru pont) și de Adobe Illustrator unde creez banner-ele pentru postările de pe Facebook și animăluțele drăguțe, mascotele de colecție. Wow! Câte am învățat anul acesta!

Contabila mea poate să scrie un articol de ziar cu mulțimea de întrebări pe care i le-am tot adresat. Sincer, habar nu am despre asta și am avut mare noroc cu ea. M-a suportat cu stoicism și recunosc cu sinceritate că partea contabilă este un mister pentru mine și prefer să rămână așa. Deocamdată.
Totuși, privind în excelurile mele și făcând simple adunări, lucrurile sunt clare: am crescut mult. Mămicile au auzit de noi, multe ne sunt cliente și bună parte revin constant pentru a le înnoi puilor garderoba organică. Eram întrebată de retururi zilele trecute: cam câte sunt. Mă gândeam și o spun cu mândrie: foarte puține 🙂 Și din motive de mărime. Cred că numai 2 s-au datorat așteptărilor diferite ale mamei cu privire la produs.

S-a scris despre noi. Oameni pe care cu bucurie i-am cunoscut au decis să ne acorde încredere, să ne testeze produsele și să împărtășească cu ai lor cititori concluziile. Și au fost impresii pozitive. Și sincere. Le-am căutat și ales pe aceste femei remarcabile după gustul meu. Le citeam blogurile, urmăream paginile de FB sau mi s-a spus despre ele. Le apreciez și am avut mult de câștigat ca și om cunoscându-le. Am avut un sfatuitor și susținător de nădejde în Oana, în fața căreia mă înclin. Ajutorul ei a fost și este neprețuit și m-a îndrumat adesea prin hățișurile drumului pe care am pornit.

Am plecat de la 70 produse, acum avem aproape 300. Am plecat de la 0-4 ani, acum ne-am extins la 0-6 ani. Am investit continuu în magazin pentru ca el să crească (mă refer la partea materială). Și mai are nevoie de susținere o perioadă, pentru că nu este shaormerie sau covrigărie. Nu. Este un magazin online, ce trebuie promovat, despre care oamenii află în timp, prin recomandări. Produsele nu sunt scumpe pentru calitatea și specificațiile lor dar sunt scumpe comparativ cu restul de opțiuni de pe piață și oamenii nu reușesc să nu le mai compare. Am tot încercat – și este un demers de lungă durată – să scriu articole prin care să le explic oamenilor de ce costă cât costă, ce înseamnă bumbacul organic certificat, ce înseamnă proces de producție etic și sustenabil. Este greu. Poate cea mai grea parte. Dar sunt progrese. Și se vor schimba lucrurile și aici. Sunt sigură de asta. Iar oamenii vor conștientiza cât de important este să aleagă informat cui să îi dea banii pe care cu greu îi câștigă și să nu se mai lase manipulați și păcăliți cu așa mare ușurință. Informația este la un click distanță. Trebuie numai să știm să o alegem pe cea corectă și științifică.

Nu am dormit multe nopți și nu am avut liniște multe zile. Gânduri, planuri, incertitudini. Ce produse să aleg? Care ar fi mai apreciate? Ce să mai scriu? Ce să mai postez? Cum să cresc reachul postărilor de pe Facebook? Cum să determin oamenii să se implice mai mult și să reacționeze la postări (asta mi se pare foarte greu)? Am mult mai multe răspunsuri acum decât acum un an dar sunt atâtea de învățat!
Am lucrat de multe ori pe fugă, noaptea, cu copilul atârnat de picior (ca și voi, de altfel). Am avut mare ajutor în bunica și în soțul meu. Fără ei, Bebe Ghi nu ar fi fost astăzi aici. Dar am avut și zile de repaus, de liniște și, mai ales de mulțumire. Când îmi scrieți, îmi trimteți fotografii cu puii, vorbim pe messenger. Sunt momentele pentru care am făcut toate astea. Cu ele mă hrănesc! Și au fost multe mămici, oameni pe care nu îi cunosc personal (sau i-am cunoscut între timp) care m-au susținut moral cu vorbe de încurajare. Le sunt atât de recunoscătoare!

M-am întâlnit cu alte remarcabile femei ce au propriile afaceri, am discutat, am învățat de la ele, am împărtășit temeri și bucurii. Experiența lor este priceless pentru un newbie în ale micilor afaceri 🙂
Și am apărut cu logoul și pe coperta dragei cărți “Te iubesc, orice culoare ai avea!” 🙂 De fapt, marea bucurie a fost de a fi putut pune, măcar puțin, umărul la publicarea unei povești blânde, terapeutice. O altfel de carte! Mihaela, Ana, sensibililele autoare, lucrează deja la a doua carte. Mult success și toată aprecierea!

Am participat și la 2 ediții ale târgului de la Centrul ProMAMA, locul meu drag cu oameni aparte. Ne-am trămbălit cu cutii, stander, umerașe, am râs, am întâlnit oameni curioși, deschiși. Și am trecut peste marile mele inhibiții și am reușit să scot 3 cuvinte în fața camerei. Și am postat videoul 🙂 Știu că sună caraghios dar este o mare realizare pentru mine. Am fost și la Mama Antreprenor (eveniment organizat de Work at Home Moms), întâlnire cu mămici dornice să înceapă sau să își consolideze afacerile. Și am vorbit despre Bebe Ghi. Așa cum vă vorbesc și vouă acum.

Cam așa. Am omis destule și aș putea să mă mai întind mult și bine dar destul cu amintirile și să trecem la treabă 🙂 Avem de anunțat niște câștigători la tombola de astăzi și niște pachete de pus la curier. By the way, Octombrie a fost, cu mare avans, cea mai bună lună Bebe Ghi de până acum. Și vă mulțumim că ne-ați acordat încredere și ne-ați ales. Și că ne citiți și urmăriți. Pentru voi facem tot ce facem.

La mulți ani, Bebe Ghi! Să te faci mare, voinic și, orice s-ar întâmpla, vei rămâne mereu al doilea pui al meu (a ieșit și o rimă).

Cu sinceritate,
Anda

Anda

3 Responses to “Bebe Ghi a împlinit un anișor. La cât mai mulți, dragule!”

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul Bebe Ghi