5 articole vestimentare, 30 de ținute. O pastilă eco-fashion

Vetta este o micuță companie americană fondată de două tinere, bune prietene: Vanessa și Cara. Din pasiune pentru fashion și dragoste și respect pentru natură, cele două fete au venit cu o idee inedită, menită să revoluționeze conținutul dulapului tău. Consider-o ca pe alternativa perfectă la moda fast and cheap.

“Ne-am dat seama că femeile au dressing-uri pline cu haine dar ‘nimic cu care să se îmbrace’ și vrem să le ajutăm în această privință” spune Vanessa van Zyl, co-fondator Vetta, într-un interviu pentru Ecouterre. “Ne-a plăcut conceptul de garderobă capsulă, cu abordarea minimalistă și reflexivă, și am vrut să creăm plecând de la această idee” .

Te poți gândi la mobilierul transformabil pentru spatii restranse sau camerele copiilor, ca să înțelegi mai bine ideea. Numai că se aplică hainelor 🙂

 

Fetele au creat 5 articole vestimentare speciale, pe care le poți combina în 30 de ținute. Tocmai bine cât să te îmbraci diferit pentru o lună întreagă.

Avem:
1. o bluză cu decolteu în V care poate fi purtată cu fața sau cu spatele
2. o tunică cu mânecă scurtă care se transformă în bluză când este legată în talie
3. o pereche de fustă-pantaloni trei-sferturi care se pot purta cu sau fără bretele
4. o ținută din două piese cu fustită și top care pot fi combinate în 5 moduri
5. o vestă ce poate fi purtată și ca rochie.

Fotografiile ilustrează perfect combinațiile posibile, în caz că îți vine greu să îți imaginezi.

Hainele sunt realizate în New York, din tencel (material realizat de om dintr-o specie cu creștere accelerată de eucalipt, foarte fin și cu impact minim asupra mediului) și resturi de materiale sau materiale cu imperfecțiuni pe care marile branduri nu le folosesc.

 “A fost foarte important pentru noi să facem totul în mod responsabil, așa că am decis să producem prima noastră colecție în America, din materiale prietenoase cu mediul” spune Cara Bartlett. “Orice material are un anumit impact asupra mediului, așa că a trebuit să alegem materiale care să aibă un minim impact negativ dar totuși să fie deosebite și potrivite pentru o colecție de designer”.

Deși colecția este una multifuncțională, nu a fost gândită să îți complice existența și să stai 10 minute să te gândești cum să îți legi rochia. Este totul simplu și făcut ca să ofere soluții rapide și super fashion.

Mai multe fotografii vezi aici

So? What do you think?

Sursă articol și fotografii: http://www.ecouterre.com/5-pieces-30-outfits-vetta-offers-the-ultimate-eco-capsule-collection/

Anda

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul Bebe Ghi