De ce are Bebe Ghi prețuri cu virgulă

Ca să fiu foarte sinceră, nu m-am gândit nici un moment la acest aspect. Cel puțin, nu până recent când am primit această întrebare: “Dar de ce prețurile voastre au virgulă?”. Te anunț de pe acum că ceea ce urmează nu este nici pe departe spectaculoas. Mi-am zis că, dacă m-a întrebat o persoană, or mai fi și alții nedumeriți și nu aș vrea să nu te poți odihni la noapte din cauza acestui gând 🙂

Recunosc, am fost oarecum încurcată de întrebare. Ce să spun? Că așa au ieșit calculele? Fiind nouă în treaba asta cu antreprenoriatul, mă gândesc că oamenii mai experimentați fac totul cu un rost. Adică un rost din ăla cu iz de strategie, plan de business, whatever. Că poate ar trebui să dau răspunsuri mai pompoase, să par și eu absolventă de master în marketing. Să…..ei bine, nu. Deși adesea risc să par un începător, până la urmă asta sunt.

Așa că uite ce am răspuns și de ce prețurile sunt cu virgulă: am luat domnule costul produselor, ca orice om normal, le-am pus într-un excel pe o coloană și apoi am adăugat, pe coloanele următoare: TVA, cheltuieli, adaos. Fiecare reprezentând, după caz, procent din prețul de achiziție al produsului sau sumă fixă. Ultima coloană, cea de total, este suma acestor cheltuieli. Și, se pare că, în cazul majorității produselor, a dat cu virgulă. “”xx,64”, “xx,39”, “xx,14” etc..

Ca lucrurile să nu rămână chiar așa “trecute cu vederea”, iată că de la aceeași persoană am primit și un update după câteva zile. Informație pe care, la rândul ei, a aflat-o de la altcineva. Ești pregătită? Se pare că treaba cu prețurile cu virgulă ar fi o strategie practicată cu succes în comerț. Hopa! Ia uite ce intuiție de marketing animal am!
Bine, dacă stau și mă gândesc, am observat de-a lungul timpului ba că unii comercianți au prețuri rotunjite (fără virgulă), ba că au din ălea cu “xx,99”. Numai că….am uitat. Iar când a venit momentul să am propria afacere, am făcut așa cum am crezut pe moment. La revedere strategii!

Așadar, cam atât de simplu și plictisor este subiectul. Sorry, guys! No super hot, cheesy news today 🙂

Anda

One Response to “De ce are Bebe Ghi prețuri cu virgulă”

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul Bebe Ghi