Înapoi la grădiniță – garderoba lui David

Pentru noi, data de 5 septembrie 2016 va reprezenta prima zi de grădiniță a lui David.

Am ales cu grijă locul în care Ghiul își va petrece următorii 4 ani deoarece considerăm că educația este, alături de dragoste, cel mai de preț lucru pe care părinții i-l pot oferi copilului. Suntem entuziasmați dar, totodată, agitați. Știm că urmează o perioadă de acomodare care, de regulă, este dificilă și foarte încărcată emoțional pentru toată lumea. Dar încercăm să ne păstrăm optimismul. Vorbim cu David despre ce urmează să se întâmple, îi explicăm cât mai multe din cele ce or să vină dar nu exagerăm. El intră în discuții cu interes și de-abia așteaptă să meargă la copii și la doamna Flori.

Pe lângă toate documentele de la înscriere, analizele și taxele, pe lângă emoțiile și gândurile pe care le avem, m-am preocupat și de garderoba lui. Desigur, în cea mai mare parte va avea în componență produse de la Bebe Ghi pe care le-am ales eu. David încă nu are mari preferințe iar tati e mulțumit de alegerile mele cu privire la acest subiect 🙂 Am mai citit un articol sau altul de pe blogurile pe care le urmăresc, am mai întrebat prietene-mămici cu copii mai mari și am ajuns să decid, după multe ezitări. Urmează să mă conving dacă am ales practic sau nu.

Intru direct în subiect.

Așadar, David va merge inițial la program scurt (9-12). În concluzie, am exclus pentru moment pijamaua deși sper să îi placă la grădi și să rămână cât de repede și pentru somnul de prânz.

Ca oriunde altundeva și la grădinița noastră copilul vine cu hainele de pe el și cu un rând de haine de schimb. Având în vedere și anotimpul, eu am optat pentru următoarele combinații de bluze/pantaloni.

garderoba gradinita

Ce vedeți în imagine sunt haine pentru o săptămână întreagă de grădiniță. Probabil va fi nevoie să spăl pantalonii mai des dar altfel, he is all set. Și, dacă stau să mă gândesc, în afară de acestea nici nu mai are multe altele pentru toamnă-iarnă fiindca nu mai este nevoie (am să pun mai jos o altă poză cu restul garderobei).

Oricum, pantalonii i-am ales în ideea de a fi comozi, nu prea groși pentru că, dat fiind sezonul, timpul petrecut afară nu va fi prea mult, să fie talia elastică și ajustabilă, să aibă elastic jos ca să nu i se tot ridice. La bluze ideea a fost mai ales să se îmbrace ușor (va fi nevoie să se îmbrace singurel destul de repede iar un guler fără capse și strâns clar ar genera frustrare) și să le pot asorta în cât mai multe variante. Am să adaug câteva maiouri și, cu o jachetă pe deasupra, o să avem soluție și pentru lunile de toamnă dar și pentru cele de iarnă. Ținutele în straturi sunt, după părerea mea, cele mai potrivite, deci go for it!

Am ales hăinuțe din colecțiile acelorași producători pentru a le putea asorta și combina în cât mai multe moduri. Și le-am ales și pentru că,evident, sunt ale mele și le iubesc și știu cât sunt de minunate. În trecut tot luam una de colo și alta de dincolo dar, recunosc, nu prea îmi ieșea ceea ce îmi doream deoarece, evident, albastrul de la bluza X nu e același cu cel de la pantalonii Y pe care îi aveam deja etc.. Asta se aplică și hainelor mele, nu numai celor ale lui David. Iar imaginea aia minunată din fotografiile pe care le admiram nu se vedea și la noi. Sigur că sunt și persoane cu un simț estetic foarte dezvoltat și cărora le vine foarte ușor să combine lucrurile, dar nu sunt eu aceea 🙂
Pe lângă acestea, o să cumpărăm și o pereche pe papucei de interior (probabil Tikki, noi din aștia am avut de la 10 luni, dar mai sunt o mulțime de variante).

În afara hăinuțelor de grădiniță, garberoba de toamnă-iarnă a lui David se va completa cu o jachetă, o geacă, o căciulă, o pereche de pantaloni, o pereche de blugi, o salopetă de exterior si 3 de interior. Plus șosete, pe care nu le-am cumpărat încă și nu apar în poză. Și, evident, o pereche de ghete și una de cizme.

Untitled

Eu spăl cam la 4-5 zile și estimez că o să trecem iarna liniștiți cu aceste hăinuțe. El are acum 90 de cm iar mărimea 18-24 de la FRUGI îi este destul de mare încât să îi vină până în primăvară. De la Little Green Radicals are 2-3 ani (sumecate bine) sau 18-24 luni. Probabil îi voi mai cumpăra ceva de interior, dar nu multe.

De când cu magazinul, prefer o garderobă cu mai puține haine dar mai bune calitativ, care se pot combina în multe moduri. Și, evident, mie mi se par deosebite ca și aspect și sunt și împăcată știind că au fost produse după cele mai riguroase standarde (de fabricație și etice).

Pentru fetițe nu am pus fotografii pentru că am încercat să fiu cât mai practică în prezentare și m-am raportat la alegeri efective, nu la wanna be 🙂 . Probabil că s-ar regăsi, în plus, și vreo 3 rochițe și încă vreo 2-3 perechi de dresuri. Și poate un cardigan. Și cam atât.

Vorbeam cu o prietenă și mă întreba dacă am să îl îmbrac pe David cu haine de la magazin când merge la grădiniță, în ideea că acolo le murdărește foarte repede și că este păcat de ele. Răspunsul a fost că sigur că am să îl îmbrac cu ele fiindcă sunt haine ca toate celelalte, se spală minunat (chiar sunt mult mai ok la purtat frecvent și spălat, se păstrează mult mai bine), plus că ideea este să le poarte cât mai des, nu numai “la ocazii”.

Nu știu dacă prezintă interes subienctul detergenților, dar eu spun totuși pentru cine are “aplecări ecologiste”: spăl (nu numai hainele lui ci și pe ale noastre) cu detergent ecologic, biodegradabil și mi se pare foarte bun (eu folosesc produsele Earth Frinedly Products – le găsiți la Ma-na, Copil drag și probabil în multe alte locuri dar eu de acolo le cumpăr). Aceleași rezultate ca și cu cel convențional, dar fără a “polua” apa, hainele și aerul din casă cu toxine. Scriam eu la un moment dat despre cât de nociv este balsamul de rufe. La fel este și detergentul convențional, din păcate.

Mămici de fetițe/băieței, voi ce părere aveți? După ce criterii alcătuiți garderoba copiilor pentru grădiniță și sezonul rece? Ce recomandări ne-ați face?

Anda

One Response to “Înapoi la grădiniță – garderoba lui David”

  1. Miruna

    Intr-adevar, garderoba pentru gradinita este destul de importanta. Eu intotdeauna am incercat sa aleg imbracaminte pentru copii, pentru varsta lor. Nu am vrut sa le dau haine unul de la celalalalt sau sa le cumpar articole vestimentare mai mari.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul Bebe Ghi